Definitieve ontharing

Vergoeding van zorgverzekering is vaak mogelijk

Er bestaan verschillende vormen van overbeharing (= hypertrichose). Overbeharing kan bij mannen en vrouwen voorkomen en kan aangeboren of verworven zijn. Overbeharing bij vrouwen volgens mannelijk patroon noemen we hirutisme. Dit kan hormonale oorzaken hebben of door geneesmiddelengebruik, maar in de meeste gevallen is de oorzaak niet bekend.

Wat is er aan overbeharing te doen?

Scheren; is bij iedereen bekend. Is snel, pijnloos, maar geeft helaas vaak huidirritatie en na 1 dag alweer stoppels.

Harsen; is een methode die ook veel wordt toegepast. De haar wordt er in zijn geheel uitgetrokken, zoals bij epilatie met een pincet. Harsen wordt meestal elke 4 of 5 weken herhaald.

Definitieve methodes van ontharing:

Lichttherapie (IPL)

Deze definitieve ontharingsmethode gebruiken we sinds 2006. Het betreft ontharing door middel van licht energie technologie. Dit ontharingssysteem vernietigd de haar door middel van intens licht (de flitstechniek). Behandelingen kunnen zowel op lichaam als op gezicht worden toegepast. Het voltooien van een volledige sessie is wel vereist voor een goed eindresultaat. Ook dit is een definitieve ontharingsmethode en is geschikt voor alle haren behalve de hele blonde en witte haren. De methode werkt snel en is daarom ook heel geschikt voor grotere lichaamsoppervlakten.

Elektrisch ontharen

elektrisch ontharenDit is een definitieve methode van ontharing. Hiervoor wordt specifieke apparatuur gebuikt. Met een naald wordt langs het haartje af de huid ingegaan en wordt bij de haarwortel warmte afgegeven, waardoor de haar vernietigd wordt. Deze methode is heel effectief, maar wel langzaam, vandaar dat deze methode vooral wordt toegepast op kleine oppervlakten in het gezicht.

 

0

Start typing and press Enter to search